Під час активних бойових дій на території Київської області значних руйнувань зазнала критична інфраструктура, зокрема, об’єкти теплопостачання. Загалом у регіоні від російської військової агресії було пошкоджено 64 котельні. Про це повідомили у Департаменті житлово-комунального господарства та енергоефективності Київської ОВА.

Усі об’єкти мають різні ступені пошкоджень: вихід із ладу котлів та насосного обладнання, пошкодження вибуховою хвилею вікон, руйнування конструктивних елементів будівель котелень тощо.

Підприємства теплоенергетики із залученням коштів місцевих бюджетів та міжнародних фінансових організацій відновили 47 котелень. Найбільше — в Бородянській, Білоцерківській, Бучанській та Великодимерській громадах.

Решта пошкоджених об’єктів теплопостачання в процесі відновлення. В окремих котельнях буде проведено капітальний ремонт. На деяких пошкоджених об’єктах, зокрема, в Бучанському районі, вже триває заміна насосного обладнання. На об’єктах теплопостачання, котли яких не пройшли гідравлічні випробування, наразі розглядається питання заміни котлоагрегатів.

Усі об’єкти теплоенергетики планується відновити до старту опалювального періоду 2022-2023 років. За даними КОВА, Київська область готова до зими на 60%.