У столиці Деснянський суд оголосив вирок чоловіку, який викрав авто та розібрав на деталі. Зловмисник за допомогою дублікату ключів заволодів чужою автівкою, яку розібрав на запчастини та встиг частково продати. Про це 12 серпня повідомили в поліції Києва.

Злочин було скоєно у квітні 2022 року на Броварському проспекті у Деснянському районі столиці. Тоді до поліції Києва звернулася мешканка Броварів, яка повідомила про викрадення її автівки Кіа. Правоохоронці затримали причетного до злочину

Під час досудового розслідуванні слідчі встановили, що через обстріли у перші дні воєнних дій на Київщині заявниця припаркувала свій транспортний засіб неподалік від станції метро “Лісова”. Зловмисник виготовив дублікат ключа та заволодів іномаркою. Правоохоронці затримали 32-річного киянина у гаражі, де він встиг розібрати та частково продати запчастини Кіа.

Вироком Деснянського районного суду у місті Києві за вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 289 Кримінального кодексу України (Незаконне заволодіння транспортним засобом), чоловіку призначено покарання у вигляді п’яти років позбавлення волі з іспитовим строком один рік шість місяців.