Київські слідчі повідомили про підозру двом шахраям, які за підробленими документами продали квартиру померлого чоловіка. Працюючи ріелтором, 51-річна зловмисниця дізналася про те, що у померлого киянина залишилася квартира. Видаючи свого спільника за живого власника житла жінка уклала договір купівлі-продажу вказаного помешкання та продала його за пів мільйона гривень. Про це повідомили в поліції Києва.

Слідчі Дарницького управління поліції спільно із працівниками кіберполіції та за процесуального керівництва Дарницької окружної прокуратури викрили 51-річну мешканку Чернігівської області та 46-річного мешканця Вінницької області, які від імені померлого киянина підробили договір купівлі-продажу його квартири та продали її.

Начальник Дарницького управління поліції Олег Гудима розповів, що нова власниця оселі була дуже здивована, коли незабаром на порозі помешкання з’явився спадкоємець з усіма необхідними документами на законну власність житла. Було встановлено, що працюючи ріелтором, зловмисниця дізналася про те, що у померлого мешканця столиці залишилася квартира. Жінка підшукала покупця нерухомості та підговоривши свого знайомого представитися живим власником помешкання, від його імені уклала договір купівлі-продажу квартири. Від незаконного продажу чужого житла зловмисники привласнили 504 000 гривень. Фігурантів розшукали на території Чернігівської та Вінницької областей.

Було розпочато кримінальне провадження за ч. 3 ст. 27 , ч. 3 ст. 190 Кримінального кодексу України – шахрайство, вчинене у великих розмірах, та за погодженням із окружною прокуратурою шахраям повідомлено про підозру. Санкція статті передбачає до восьми років позбавлення волі. Суд обрав запобіжний захід у відношенні зловмисників у вигляді домашнього арешту. Досудове розслідування триває.