У Києві відновлюють будинки, які були пошкоджені внаслідок ворожих обстрілів. Про це повідомив мер Києва Віталій Кличко.

За його словами, робітники почали відновлювати 16 найбільш пошкоджених ворожими обстрілами житлових будинків ще влітку.

"Це, зокрема, будинки у Святошинському, Оболонському та Шевченківському районах міста. Раніше ми перевіряли, як продовжуються роботи в будинках на вулицях Чорнобильській, Богатирській, на проспекті Валерія Лобановського. А сьогодні оглядаємо будинки на проспекті Свободи та Ірпінської вулиці, де роботи практично завершені, а люди повертаються у свої будинки", – розповів Віталій Кличко.

Мер Києва зазначив, що будинок на проспекті Свободи у Подільському районі постраждав у березні 2022 року, коли внаслідок обстрілу снаряд розірвався на відстані близько 4 метрів від торцевої стіни. Внаслідок пошкоджень було повністю зруйновано торцеву стіну, на інших стінах з'явилися тріщини. Вибуховою хвилею та уламками було вибито скло, пошкоджено дах та внутрішньобудинкові інженерні мережі, деформувалися та місцями зруйнувалися цегляні міжквартирні та міжкімнатні перегородки у всіх під'їздах.

Сьогодні на об'єкті практично завершено будівельні роботи: повністю відремонтовано та утеплено фасад, відновлено внутрішні інженерні мережі. Практично завершено ремонт квартир та місць загального користування.

Планується, що до кінця року завершать ремонтні роботи в розташованих поруч трьох будинках (на проспекті Свободи та вулиці Межової), які також зазнали пошкоджень від вибухової хвилі.

Будинок на вулиці Ірпінській також отримав пошкодження у березні. Внаслідок влучення у двір уламка російської ракети частина будівлі зруйнувалася. Сьогодні в будинку повністю відремонтовано фасад та місця загального користування, практично завершено ремонт пошкоджених квартир та відновлення інженерних мереж.

Загалом у столиці ракетними обстрілами пошкоджено понад 650 інфраструктурних об'єктів та житлових будинків.

На відновлювальні роботи столиця виділила із резервного фонду міського бюджету близько 600 мільйонів гривень. Ще 200 мільйонів виділив уряд.