Правоохоронці затримали двох чоловіків, які посеред вулиці у Деснянському районі столиці напали на місцевого мешканця та відібрали у нього сумку із великою сумою грошей. Про це повідомили у ГУ Нацполіції Києва.

На спецлінію 102 надійшло повідомлення від киянина, що на вулиці Електротехнічній у Деснянському районі столиці на нього напали невідомі, побили та відібрали сумку з грошима та особистими речами.

52-річний постраждалий, який прибув поліцейським, розповів, що на вулиці до нього підійшли двоє невідомих і почали з ним конфліктувати. Після одного зі зловмисників кілька разів ударив киянина металевим предметом по голові та рукам, а його поплічник відібрав у жертви сумку, в якій було 50 000 доларів та 850 000 гривень.

Нападники втекли на машині, а потерпілого чоловіка у несвідомому стані забрала карета швидкої медичної допомоги.

Нападників затримали. Ними виявились 38-річні уродженці Київської області, раніше засуджені за майнові злочини. Під час обшуків у них вилучили речові докази – одяг, у якому були в момент скоєння злочину частина грошей, мобільні телефони, а також патрони.

За розбій, скоєний за попередньою змовою групою осіб у особливо великих розмірах умовах військового становища фігурантам загрожує до 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна.