Столичні правоохоронці викрили киянина, який інсценував розбійний напад та вкрав виторг, щоб розплатитися по кредитах. Про це повідомили у ГУ Нацполіції Києва.

До столичної поліції звернувся 48-річний киянин, який повідомив, що на вулиці Мостицькій на нього напали двоє невідомих, поранили ножем та відібрали 36 000 гривень.

Правоохоронцям, які прибули на місце, чоловік розповів, що підробляє в службі доставки кондитерських виробів. Після закінчення робочого дня він повертався до офісу, коли на нього напали двоє невідомих, поранили ножем у плече та відібрали весь денний виторг – 36 000 гривень.

Однак під час проведення оперативно-розшукових та слідчих заходів правоохоронці встановили невідповідність слів заявника зі справжньою картиною подій.

Пізніше чоловік зізнався, що обдурив слідство, а злочин інсценував, щоб заволодіти коштами та погасити кредити. Чоловік навіть завдав собі ножових поранень для правдоподібності.

За свідомо неправдиве повідомлення про скоєння злочину та введення слідства в оману киянину загрожує до двох років позбавлення волі.