У Києві до квартири місцевої мешканки увірвався невідомий, який її пограбував та погрожував убити дітей. Про це повідомили у ГУ Нацполіції Києва.

Днями до поліції звернулася киянка з повідомленням про те, що до її квартири на вулиці Заньковецької в центрі Києва під виглядом кур'єра увірвався невідомий зі зброєю в руках, почав її душити і під загрозою вбити дітей відібрав гроші та цінні речі.

Оперативники встановили особу нападника та відстежили маршрут його руху.

Зловмисника затримали. Ним виявився 40-річний мешканець Київської області, який раніше мав проблеми із законом за крадіжки, вживання наркотиків та опір співробітникам поліції.

З'ясувалося, що він може бути причетний до серії майнових злочинів на Печерську, починаючи з 2017 року, оскільки в його будинку поліцейські знайшли різну техніку, комплекти ключів, коштовності, серед яких виявились і прикраси заявниці, а також гроші в іноземній валюті, які він відбирав у потерпілих. Крім того, слідчі вилучили зброю та блокноти із записами, де порушник зазначав обсяг виконаної «роботи» та майбутні плани викрадень.

"Крім того, встановлено, що затриманий працював на одному з державних підприємств, тому, ймовірно, частину виявленої техніки викрали з місця роботи", - розповів начальник управління карного розшуку ГУ Нацполіції у Києві Сергій Махно.

За напад з метою заволодіння чужим майном, поєднаним із загрозою застосування насильства небезпечної для життя або здоров'я особи, вчиненої в умовах воєнного стану, зловмиснику загрожує до 15 років позбавлення волі.