Правоохоронці затримали серійного шахрая, який працював за схемою “Ваш родич потрапив в дорожньо-транспортну пригоду”. Про це 15липня повідомили в поліції Києва.

До Солом’янського управління поліції від 81–річного місцевого мешканця надійшло повідомлення про те, що до нього додому прийшов невідомий чоловік, якому потерпілий віддав усі свої заощадження на лікування дружини, яка нібито потрапила у ДТП. Однак згодом чоловік зрозумів, що із родичкою все в порядку, а він віддав 1 500 євро аферисту. 

За описом, який надав потерпілий, та використовуючи відео з камер спостереження, поліціянти встановили зловмисника. З’ясувалось, що чоловік причетний до скоєння двох аналогічних злочинів на початку липня. Тоді він за схожою схемою видурив у однієї киянки 1932 року народження - 110 тисяч гривень, а в іншої, 1940 року народження – 20 тисяч гривень повідомивши їм, що їх доньки постраждали у дорожньо-транспортних пригодах.

Оперативники Солом’янського управління поліції розшукали фігуранта та затримали його. Це – місцевий житель 1988 року народження, відносно якого на даний час здійснюється розгляд обвинувальних актів за вчинення шахрайства у суді міста Харкова, а також у Шевченківському та Подільському судах міста Києва.

Було відкрито кримінальне провадження за частиною другою статті 190 Кримінального кодексу України – це шахрайство, а також направили клопотання до суду про обрання йому запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. За вчинення шахрайських дій чоловіку загрожує до трьох років ув’язнення.

Поліцейські столиці закликають громадян бути пильними при розмові з незнайомцями. Якщо ж отримали такий дзвінок, варто насамперед переконатися, чи дійсно потрібна рідним допомога і в жодному разі не передавати нікому гроші чи цінності. У разі сумнівів одразу звертайтесь до працівників поліції на спецлінію 102.