Подільський районний суд столиці призначив чоловіку покарання за розбійний напад. Про це 1 серпня повідомили в поліції Києва.

Злочин було скоєно у лютому 2022 року до поліції Києва від перехожого надійшло повідомлення про те, що на Володимирському узвозі лежить людина із тілесними ушкодженнями. Прибувши на місце події, правоохоронці встановили, що 24-річний чоловік нещодавно познайомився із компанію молодих людей, з якими деякий час вживав спиртні напої. У подальшому нові знайомі замовили таксі, щоб поїхати в інше місце для відпочинку, однак дорогою між зловмисником та потерпілим виник конфлікт. Опинившись на вулиці, фігурант спочатку декілька разів вдарив свого опонента по голові, а потім забрав його особисті речі та втік.

Поліцейські встановили та затримали ймовірного підозрюваного, а також розшукали викрадені речі, серед яких: мобільний телефон, гаманець з банківськими картками, пристрій для куріння та зарядний пристрій для ґаджету.

Поліцейські повідомили фігуранту про підозру та по завершенню досудового розслідування направили матеріали кримінального провадження разом із обвинувальним актом до суду для розгляду справи по суті. 

Вироком Подільського районного суду у місті Києві за вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 187 Кримінального кодексу України - розбій, а також, враховуючи раніше невідбуте покарання за крадіжку, чоловіка засуджено до трьох з половиною років позбавлення волі.