Студенти Київського професійного коледжу сфери послуг готували обіди для школярів разом із відомим шеф-кухарем Євгеном Клопотенком. Практичне заняття для студентів Клопотенко провів в одній із шкіл Деснянського району, повідомив заступник голови КМДА Валентин Мондриївський.
Студенти готували обіди для школярів із нового «Збірника рецептур для шкільних їдалень».
Валентин Мондриївський зазначив, що у столиці декілька років працюють над змінами в шкільному харчуванні. Цей процес спочатку гальмував карантин, а потім – війна. Однак у тих школах із 419-ти, де встигли перевести харчування на мультипрофіль – тобто дали дітям можливість самим обирати з запропонованих страв, що вони їстимуть, – є значні успіхи.
«Задоволені і діти, і їхні батьки. І, додатково, до мінімуму зведено кількість продуктів, які викидаються у смітник», – заявив Валентин Мондриївський.
Кулінарний збірник Євгена Клопотенка для шкільних їдалень розроблений на підтримку Стратегії реформи системи шкільного харчування, яка реалізується за ініціативи першої леді Олени Зеленської.
Збірник містить рецепти понад 600 страв та дає змогу урізноманітнити шкільне харчування. Він складається не тільки з покрокових рецептів, а й технічних карток, що значно полегшить роботу шкільних кухарів. Також у збірнику є понад 80 альтернатив страв без лактози та глютену, а у кожній технічній картці зазначено наявні алергени.