В Києві підсилюють систему оборонних рубежів. Про це в інтерв`ю “НВ” розповів новопризначений голова Київської міської військової адміністрації Сергій Попко.

“Аби не коригувати дії ворога, про цифри говорити не буду. Скажу лише, що на даний момент із мого боку проводиться робота щодо забезпечення частин і підрозділів, задіяних в обороні міста. Удосконалюється система оборонних рубежів, районів та позицій, облаштовані різного роду загородження, включаючи мінно-вибухові. Створена система вогневого ураження, суттєво удосконалюється система протиповітряної оборони. Всі комунальні служби міста готові виконувати свої завдання”, - заявив Сергій Попко.

Новий очільник КМВА також вважає, що у командування військами РФ залишається бажання захопити столицю. Але, зазначає посадовець, українські військові готові до будь-яких дій із боку противника. 

Київ вже відбив одну атаку з боку військ РФ. Оборона міста фактично тривала з першого дня повномасштабного вторгнення. Агресору вдалось за нетривалий час просунутися до деяких передмість столиці – Бучі, Ірпіня, Гостомеля. Але українські сили оборони відбили атаки на столицю. Наприкінці березня – на початку квітня війська РФ вимушені були залишити захоплену раніше територію Київської області. Але, як неодноразово наголошували в керівництві міста, загроза нової навали на столицю зберігається.