Правоохоронці повідомили про підозру шахрайці, яка ошукала покупців на продажі брендових сумок. Зловмисниця розміщувала у соціальній мережі оголошення щодо продажу речей за передоплатою, однак отримавши кошти від клієнтів, переставала виходити на зв’язок не відправивши замовлення. Про це повідомили в поліції Києва 31 серпня.

Слідчі Солом’янського управління поліції викрили дівчину, яка через мережу Інтернет ошукувала людей. У ході досудового розслідування правоохоронці з’ясували, що на оголошення зловмисниці звернули увагу декілька дівчат та погодились на купівлю елітних речей за передоплатою. В одному з випадків правопорушниця отримала від потерпілої передоплату за сумку у розмірі 25 тисяч гривень, а в іншому, під приводом продажу одразу п’яти сумок – ошукала мешканку столиці на 145 тисяч гривень. 

Працівники поліції затримали фігурантку та провели за місцями її мешкання обшуки, звідки вилучили декілька сумок, мобільні телефони і сім-картку, а також блокнот із записами замовлень та банківську картку.  Правопорушниця – киянка 2001 року народження, яка раніше до кримінальної відповідальності не притягувалась.

Розпочато кримінальне провадження за ч. 3 ст. 190 Кримінального кодексу України - шахрайство, вчинене у великих розмірах, або шляхом незаконних операцій з використанням електронно-обчислювальної техніки. Санкція статті передбачає до восьми років позбавлення волі. Поліцейські проводять комплекс заходів для встановлення потерпілих від дій зловмисниці та її причетність до скоєння аналогічних правопорушень.

Правоохоронці в черговий раз нагадують про те, що необхідно бути пильними у разі здійснення покупок через мережу Інтернет, закликають не надсилати передоплату неперевіреним продавцям. Якщо все ж таки було вчинено протиправні дії, якнайшвидше звертайтесь до поліцейських за спецлінією 102.