Правоохоронці столичної Оболоні поставили на облік киянина, який погрожував фізичною розправою своїй дружині та дворічній доньці. Про це 29 липня повідомили в поліції Києва.

До чергової частини Оболонського управління поліції Києва надійшов виклик від 35-річної киянки, яка поскаржилася на свого чоловіка. Заявниця розповіла, що за місцем проживання на вулиці Сім’ї Кульженків чоловік вчинив сварку, кидався у бійку та погрожував фізичною розправою їй та доньці. Начальник сектору протидії домашньому насильству відділу превенції Оболонського управління поліції Христина Молода розповіла, що на місце події негайно прибула мобільна група та вгамувала кривдника. Правоохоронці склали відносно 37-річного киянина адміністративний протокол за частиною першою статті 173-2 Кодексу України про адміністративні правопорушення (Вчинення домашнього насильства, насильства за ознакою статі, невиконання термінового заборонного припису або неповідомлення про місце свого тимчасового перебування). Окрім цього, полицейські влаштували потерпілу з малолітньою дитиною до спеціальної кризової кімнати, де жінка отримає захист та фахову підтримку психологів і юристів.

Співробітники Оболонського управління поліції Києва поставили правопорушника на облік за категорією “Кривдник”. За скоєне фігуранту загрожує штраф від десяти до двадцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 170 до 340 гривень) або громадські роботи на строк від тридцяти до сорока годин, або адміністративний арешт на строк до десяти діб. У разі систематичного вчинення домашнього насильства кривдник буде притягнутий до кримінальної відповідальності за статтею 126-1 Кримінального кодексу України – домашнє насильство, за яке передбачено до двох років позбавлення волі.

Поліцейські закликають громадян у випадку  домашнього насильства негайно повідомляти до поліції на спецлінію 102, також до установ, діяльність яких спрямована на протидію та реагування на факти вчинення насильства в сім’ї.