Киянин отримав покарання за вчинення домашнього насильства відносно колишньої дружини. Як повідомили в поліції Києва, чоловік у присутності малолітньої онуки постійно принижував жінку, вчиняв сварки та погрожував фізичною розправою. 

Злочин було скоєно у січні 2022 року. Співробітники Деснянського управляння поліції задокументували протиправну діяльність 58-річного мешканця Троєщини, який погрожував киянці фізичною розправою та принижував в присутності її 9-річної онуки.

Правоохоронці встановили, що чоловік проживаючи в одній квартирі з 54-річною колишньою дружиною, принижує її та погрожує фізичною розправою. Поліцейські склали протоколи за ч. 1 ст. 173-2 та за ч. 2 ст. 173-2 Кодексу України про адміністративні правопорушення - вчинення домашнього насильства та винесли два термінові заборонні приписи, які передбачали заборону в будь-який спосіб контактувати з потерпілою. Однак кривдник на шлях виправлення не став, тож слідчі відкрили відносно нього кримінальне провадження та повідомили фігуранту про підозру за ст. 126-1 Кримінального кодексу України – домашнє насильство та провівши усі необхідні слідчі дії завершили досудове розслідування.

Вироком Деснянського районного суду Києва за вчинення кримінального правопорушення фігуранта засуджено на один рік обмеження волі. На підставі ст. 75 Кримінального кодексу України, чоловіка звільнено від відбування покарання з іспитовим терміном один рік, з перебуванням протягом вказаного терміну на обліку в органі пробації.