Біля зупинок наземного громадського транспорту у Києві планується встановити конструкції цивільного захисту, в яких кияни могли б зачекати на повітряну тривогу. Відповідний проект рішення підтримали 28 вересня на засіданні постійної комісії Київської міськради з транспорту, зв'язку та реклами.

За словами депутата Київської міськради Ганни Свириденко, з моменту повномасштабного вторгнення РФ активно застосовує ракетні та артилерійські комплекси, бомбардувальну авіацію для завдання ударів у цивільні об'єкти в різних містах України.

У Києві під час повітряної тривоги громадський транспорт зупиняє рух, а пасажири мають залишити салон і пройти до найближчого укриття.

"З огляду на такі обставини, у межах зупинок наземного громадського транспорту необхідно встановити захисні конструкції, які сприятимуть підвищенню рівня захисту громадян під час ворожих обстрілів та авіаатак", - зазначила Ганна Свириденко.

Депутат додала, що світовий досвід, зокрема Ізраїлю, доводить, що облаштування "безпечних зупинок" базується на принципі їх доступності та можливості убезпечити населення.

Протягом місяця Департамент транспортної інфраструктури КМДА спільно з КП "Київпастранс" має розробити перелік місць із найбільшим скупченням пасажирів для створення фонду захисних конструкцій.