Власники та орендарі приміщень, де сховища та укриття, зобов’язані забезпечувати вільний доступ до них під час повітряної тривоги. Ті, хто не усвідомлює цю необхідність у воєнний час, можуть звільнити ці приміщення і віддати їх іншим власникам. Місто спільно з рятувальниками та правоохоронними органами реагуватиме на випадки недопуску людей в укриття. Про це заявив заступник голови КМДА Петро Пантелеєв.

Представник КМДА перевірив стан одного з укриттів у Святошинському районі на бульварі Академіка Вернадського. За цією адресою були неодноразові звернення людей, що власник підвального приміщення створює перешкоди для перебування людей в укритті під час повітряної тривоги.

“Якщо в будівлі є укриття чи сховище, воно залишається укриттям або сховищем незалежно від форми власності чи управління, незалежно від зміни орендаря чи власника. І під час воєнного стану ці приміщення повинні використовуватися за призначенням. Подібні ситуації будемо вирішувати, інспектуючи приміщення з представниками поліції та сил цивільного захисту”, – зазначив заступник голови КМДА.

Cпоруди подвійного призначення, які можуть перебувати у приватній власності чи оренді і використовуватися суб’єктами господарювання тощо. І такі інспекції не мають на меті перешкодити роботі малого чи середнього бізнесу, особливо у такий скрутний період.

“Наша мета пояснити власникам, що від них вимагається. Насправді, зовсім небагато: знайти компроміс з людьми і надавати людям доступ до безпечних місць, як це встановлено законом. Ми переживаємо страшні часи війни і повинні підтримувати й допомагати один одному. В іншому випадку – місто втручатиметься і вирішуватиме проблему жорстко”, – підкреслив заступник голови КМДА/

Pазначені приміщення повинні мати освітлення, нормальний санітарний стан для перебування людей, зокрема маленьких дітей.

Hайонними в місті Києві державними адміністраціями використовується понад 4 тисячі укриттів для населення, серед яких споруди подвійного призначення, підземні автопаркінги, підземні переходи, приміщення метропорлітену, цокольні та підвальні приміщення, а також укриття на підприємствах. Cписки адрес із укриттями оновлюються з урахуванням перевірки. За останні півтора місяця співробітники КО “Муніципальна охорона” проінспектували 3,7 тис об’єктів цивільного захисту.
 

imgbig-1 imgbig-2 imgbig-3 imgbig-4 imgbig-5 imgbig-7 imgbig-8 imgbig