Унаслідок нічного удару російських окупантів, які атакували Київ ракетами та дронами, немає жодного прильоту, але уламки деяких збитих цілей впали на місто. Про це повідомила пресслужба Київської міської військової адміністрації.

"Минуло лише 18 годин після наймасованішої атаки БпЛА по Києву, а ворог знову напав на столицю. Це вже 15-та повітряна атака з початку травня! Рашисти-терористи всіма силами намагаються завдати ураження ключових для себе цілей і одночасно виснажити ресурси нашої ППО. Також цими постійними нападами противник прагне тримати у глибокому психологічному напруженні цивільне населення", – цитує пресслужба голову КМВА Сергій Попко.

За його інформацією, у ніч на 29 травня окупанти знову застосували дрони – за попередньою інформацією, це були баражувальні боєприпаси Shahed.

"Практично одночасно з атакою БЛЛА, з району Каспію ворожі ТУ-95МС здійснили пуски крилатих ракет, імовірно Х-101/555. Отже атака на столицю була комбінованою, з різних напрямків", – наголосив голова КМВА.

Загалом сили й засоби української ППО виявили і знищили понад 40 повітряних цілей, зазначено в повідомленні.

"Ударів по Києву не допущено! Дякуємо протиповітряній обороні за відмінну роботу! У результаті падіння уламків у Подільському районі пробило дах житлового будинку, без жертв. Інформації щодо потерпілих поки не надходило", – повідомили у КМВА, зауваживши, що дані уточнюють.

Протягом останнього місяця російські окупанти регулярно завдають по Україні масованих ракетних ударів і ударів за допомогою дронів-камікадзе. Попередня комбінована ракетно-дронова масована атака на Україну була в ніч проти 26 травня. Як повідомили Повітряні сили ЗСУ, тоді окупанти випустили по Україні 17 ракет різних типів і 31 ударний дрон Shahed-136/131. Система ППО збила 10 російських ракет і 23 дрони-камікадзе.

У ніч на 28 травня російська армія запустила по Україні рекордну кількість безпілотників. За уточненими даними Генштабу ЗСУ, сили оборони збили 58 із 59 дронів Shahed, більшість із них – над Києвом.