У Києві правоохоронці затримали шахрайок, які пропонували зняти порчу та виманювали гроші у пенсіонерів. Про це повідомили у ГУ Нацполіції Києва.

Встановлено, що фігурантки підходили на вулиці до жінок похилого віку і пропонували зняти порчу. А довірливі громадяни віддавали "ворожкам" свої заощадження.

"Таким чином, правопорушниці заволоділи 309 770 гривень, 19 905 доларів США та 535 євро. Свою злочинну діяльність вони чинили на території Дніпровського, Дарницького районів та Вишневого", - розповів начальник оперативно-розшукового відділу управління кримінальної поліції Києва Віталій Отрудько.

Шахрайок затримали. Ними виявилися 24-річна харків'янка, 36-річна та 42-річна мешканки Донецької області.

Слідчими відділами Дніпровського, Дарницького та Бучанського управлінь поліції розпочато кримінальні провадження за ч. 1, 2 та 3 ст. 190 КК України – шахрайство, скоєне за попередньою змовою групою осіб, або яке завдало значної шкоди потерпілому, скоєне у великих розмірах. Вирішується питання про повідомлення затриманим про підозру та обрання ним запобіжного заходу. За вчинене жінкам загрожує позбавлення волі на строк від 3 до 8 років.