У столиці викрито групу наркоділків. Про це повідомили в Київській міській прокуратурі.

За процесуального керівництва Київської міської прокуратури викрито злочинну групу, учасники якої налагодили збут метадону та інших наркотичних засобів на території столиці у особливо великих розмірах (ч. 2, 3 ст. 307 Кримінального кодексу України).

За попередніми даними, щомісячний дохід злочинної групи від продажу наркотиків становив близько 2 млн гривень. Встановлено, що організували протиправну діяльність мешканці столиці віком від 30 до 49 років, кожен з яких відповідав за свій напрямок діяльності: придбання наркотичних речовин, пошук клієнтів, фасування та безпосередній збут. Одним з учасників злочинної групи виявився колишній працівник поліції.
 
Замовлення на збут наркотиків зловмисники отримували за допомогою телефонного зв’язку, після чого клієнтам надсилалися номера банківського карткового рахунку для перерахування грошових коштів. Збут відбувався під час особистих зустрічей.
 
26 липня 2022 року правоохоронці провели 11 обшуків за місцями проживання фігурантів. Під час обшуків вилучено близько 0,5 кг метадону, понад 60 пігулок з наркотичною речовиною, чорнові записи, електронні ваги, банківські картки, грошові кошти в сумі 328 500 гривень та 2 320 доларів США.
 
Чотирьох фігурантів, у тому числі колишнього правоохоронця,  затримано. Їм повідомлено про підозру та вирішується питання про обрання запобіжних заходів у вигляді тримання під вартою. За вчинене зловмисникам загрожує до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.