У столиці відновить рух за постійною схемою тролейбусний маршрут № 16, який курсує від вулиці Академіка Туполєва до Майдану Незалежності. Про це повідомив перший заступник голови КМДА Микола Поворозник.

“Рух тролейбусів буде організовано за постійною схемою руху вулицею Юрія Іллєнка, де завершили ремонтні роботи контактної мережі. Після відновлення роботи тролейбусний маршрут № 16 тимчасово курсував вулицею Дорогожицькою. На сьогодні у столиці відновлено біля 7 км тролейбусної контактної мережі. Загалом же унаслідок збройної агресії з боку росії у столиці пошкоджено близько 10 км контактної мережі”, – зазначив Микола Поворозник.

Роботи завершено на Площі Валерія Марченка, що дало змогу відновити рух за постійними схемами тролейбусам № 16 та № 23. Також відновлено контактний провід на вулиці Кирилівській, завдяки чому розпочали курсувати тролейбуси №№ 6, 18, 25, 28, 33.

Також у Київській області вже відновили роботу 400 приміських та міжміських автобусних маршрутів загального користування. На них задіяно близько 800 транспортних засобів. Пасажирськими перевезеннями забезпечені всі райони області. Про це повідомили в Управлінні пасажирських перевезень Київської ОВА.

Також тривають перевірки щодо виконання умов договорів підприємствами-перевізниками. За липень було здійснено 9 виїздів, за результатами яких було складено 8 актів про виявлені порушення. Перевірки здійснюються представниками Управління пасажирських перевезень Київської ОВА, а також спільно з Патрульною поліцією та Укртрансбезпекою на постійній основі.