Правоохоронці затримали чоловіка за викрадення мопеда. Як повідомили в поліції Києва, зловмисник скористався відсутністю власника та поцупив припаркований транспортний засіб. Тепер фігуранту загрожує до восьми років позбавлення волі з конфіскацією майна або без такої.

До Солом’янського управління поліції надійшло повідомлення від місцевого жителя про те, що біля магазину на Чоколівському бульварі невідомий викрав його мопед. Переглянувши відео з камер спостереження оперативники з’ясували, що проходячи повз продуктовий магазин незнайомець помітив залишений без нагляду транспорт та відштовхав його на паркувальний майданчик. Правоохоронці встановили місцезнаходження зловмисника та викрадений транспортний засіб, який повернули власнику.

Поліцейські затримали підозрюваного. Правопорушник - киянин 1989 року народження, який вже потрапляв у поле зору правоохоронців за вчинення аналогічного злочину, а також раніше судимий за скоєння грабежу.

Було відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 289 Кримінального кодексу України - незаконне заволодіння транспортним засобом. Санкція статті передбачає до восьми років позбавлення волі з конфіскацією майна або без такої.