Правоохоронці під час перевірки на блокпосту вилучили у водія зброю, боєприпаси та наркотики. Про це повідомили в поліції Києва.

21 липня під час перевірки транспортних засобів на блокпосту у Дарницькому районі Києва оперативники із патрульними зупинили легковик, за кермом якого перебував мешканець Сумської області 1989 року народження. У салоні автомобіля поліцейські виявили споряджений набоями пістолет, гранату із запалом, ніж, рослинну речовину, схожу на канабіс, а також мобільні телефони та рацію.

Слідчі вилучили та направили вищевказані речові докази на проведення експертиз. Чоловіка затримано та поміщено до ізолятору тимчасового тримання. Встановлено, що порушник  також підозрюється у викраденні транспортного засобу на території Київської області.

Наразі слідчими за процесуального керівництва прокуратури вирішується питання про повідомлення зловмиснику про підозру у скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 263 кримінального кодексу України – незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами. Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від трьох до семи років. 

Правоохоронці встановлюють походження зброї та перевіряють фігуранта на причетність до скоєння інших злочинів на території Києва.