В київському метрополітені зловмисник нецензурно висловлювався, вдарив в обличчя жінку та розмахував перед іншими пасажирами пневматичним пістолетом. Чоловіку загрожує до семи років в’язниці. Про це повідомили в поліції Києва.

Інцидент трапився наприкінці вересня 2021 року у вагоні метро між станціями “Печерська” та “Кловська”. Тоді до чергового поліцейського звернулася пасажирка та повідомила, що у вагоні метро  зробила зауваження невідомому, який нецензурно висловлювався та порушував громадський порядок. 43-річна киянка отримала удар в обличчя. Порушника намагався заспокоїти інший пасажир, але зловмисник почав розмахувати  пістолетом, після чого втік.

Правоохоронці переглянули записи з камер відеонагляду та негайно розпочали пошуки чоловіка. Протягом доби зловмисника затримали. Ним виявився громадянин іншої країни 1989 року народження. В орендованому помешканні фігуранта ми провели невідкладний обшук та вилучили пістолет. У подальшому експерти встановили, що це - пневматична зброя.

Було порушено кримінальну справу за ч. 4 ст. 296 Кримінального кодексу України – хуліганство, вчинене із застосуванням вогнепальної або холодної зброї чи іншого предмета, спеціально пристосованого або заздалегідь заготовленого для нанесення тілесних ушкоджень. Районний суд обрав чоловіку запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без права внесення застави.

Досудове розслідування завершено. Слідчі скерували обвинувальний акт із матеріалами кримінального провадження до суду. Фігуранту загрожує до семи років ув’язнення.