За організацію незаконного перетину кордону столичні слідчі повідомили двом чоловікам про підозру. Як розповіли у столичному управлінні поліції, вартість незаконної послуги складала 10 тисяч доларів.  

У ході реалізації оперативної інформації слідчі Солом’янського управління поліції викрили двох чоловіків у організації незаконного перетину державного кордону України. Протиправну діяльність організували раніше не судимі 52– та 24– річні мешканці Чернівецької області. Працівники поліції з’ясували, що один із зловмисників підшукував військовозобов’язаних чоловіків від 18 до 60 років, які мають бажання покинути межі країни та надавав їм роз’яснення щодо дати і місця перетину кордону. У подальшому його спільник зустрічав клієнтів у Чернівецькій області, після чого відвозив замовників послуги до місця переправи. Вартість такої домовленості становила 10 тисяч доларів США.

Правопорушників поліцейські затримали після передачі коштів за послугу та провели за місцями мешкання у Чернівецькій області обшуки. Правоохоронці вилучили мобільні телефони, сім-карти та гроші і направили їх на проведення експертних досліджень.

Відкрито кримінальне провадження за ч. 3 ст. 332 Кримінального кодексу України – незаконне переправлення осіб через державний кордон України та готує клопотання до суду про обрання їм запобіжного заходу. Санкція статті передбачає до дев'яти років позбавлення волі.