Силовики затримали в Києві прокремлівського блогера, який переховувався від правосуддя в монастирі УПЦ (МП). Про це повідомили в ГУ Служби безпеки України в Києві та Київській області.

За даними силовиків, пропагандист-столичний блогер, засновник так званого "російського клубу" - публічно виправдовував російську збройну агресію проти України і займався підготовкою замовних публікацій для підсанкційних інформагентств країни-агресора.

У своїх колонках блогер називав" закономірним " захоплення Криму і частини східних регіонів України, а також популяризував так звані "л/днр".

"За даними слідства, провокаційні матеріали та публічні виступи ворожого блогера активно використовували російські спецслужби для проведення інформаційних диверсій проти України", - розповіли в СБУ.

У серпні 2022 року блогеру заочно повідомили про підозру за ч.1 ст. 111 Кримінального кодексу України (Державна зрада).

Однак зловмисник втік і мав намір переховуватися від правосуддя на території Свято-Благовіщенського чоловічого монастиря УПЦ (МП).

Співробітники СБУ встановили його місцезнаходження та затримали. Зараз суд обрав затриманому запобіжний захід у вигляді утримання під вартою.