У Солом'янському районі Києва пропонують перейменувати сквер Мартіросяна та присвоїти йому назву на честь спортсменів, які загинули у війні з російським агресором. Відповідну петицію зареєстровано на сайті Київської міськради.

Автор петиції вказує, що з початку війни люди різних професій та сфер діяльності взяли до рук зброю, приєдналися до волонтерського фронту та продемонстрували неабиякий героїзм.

"Серед них багато спортсменів, які замінили свої тренування військовою чи медичною підготовкою. Багато хто, на жаль, не зможе повернутися до своїх родин. Понад 133 спортсмени та тренери загинули від ворожої зброї. Вважаю за необхідне вшанувати пам'ять героїв-спортсменів, які віддали життя за нашу свободу та незалежність, і назвати один із київських скверів на честь спортсменів-захисників України, а за кошти меценатів створити Меморіал пам'яті", - наголошується у петиції.

На думку автора петиції, таким може бути сквер у Солом'янському районі на вулиці Керченській, 5, який названо на честь радянського воєначальника Саркіса Мартиросяна, оскільки, згідно із Законом України "Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їх символіки", неприйнятне уславлення героїв СРСР.

Щоб петицію було розглянуто Київрадою, її мають підписати 6000 осіб. Поки що за звернення проголосували лише 33 користувача.