Зловмисник разом зі спільниками пограбував чоловіка та викрав його  автомобіль. Крім цього, порушник зберігав вогнепальну зброю. Про це повідомили 15 липня в поліції Києва.

Злочин трапився на початку листопада 2014 року в Дніпровському районі столиці. Тоді троє спільників побили місцевого мешканця, відібрали у нього гроші та мобільні телефони. Після цього зловмисники викрали позашляховик потерпілого та втекли з місця події. Через декілька днів правоохоронці затримали підозрюваних осіб, серед яких був раніше судимий за незаконне заволодіння транспортним засобом уродженець Чернівецької області 1983 року народження. Під час поверхневого огляду поліцейські виявили у чоловіка предмет, схожий на пістолет та набої. Висновком відповідної експертизи було встановлено, що вилучений саморобний пристрій є вогнепальною зброєю.

Слідчі Дніпровського управління поліції розпочали низку кримінальних проваджень: за ч. 2 ст. 186 — грабіж, ч. 2 ст. 289 — незаконне заволодіння транспортним засобом та ч. 1 ст. 263 — незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами Кримінального кодексу України.

Фігурант понад рік перебував під вартою, але був звільнений з місць позбавлення волі. У вересні 2021 року суд виніс остаточне рішення та засудив правопорушника до п'яти років позбавлення волі з конфіскацією майна. Однак чоловік переховувався від відбування покарання, через що був оголошений у розшук.

На виконання розпорядження суду 13 липня 2022 року співробітники відділу кримінальної поліції Дніпровського управління поліції затримали зловмисника та доставили до слідчого ізолятора. Наступні п'ять років фігурант проведе у в'язниці.