Влада Київської області очікує надходження додаткових коштів від Кабінету міністрів України, щоб завершити підготовку до опалювального сезону в регіоні. Про це в ефірі національного телемарафону повідомив голова Київської обласної військової адміністрації Олексій Кулеба, пише видання "Коментарі".

Чиновник нагадав, що Київській області через вторгнення російських військ найбільше постраждали три райони — Бучанський, Вишгородський та Броварський. Зокрема, із 26 тисяч пошкоджених об'єктів повністю зруйновано 5000 приватних будинків, кілька шкіл, а також пошкоджено ще 127 освітніх та 107 медичних закладів.

"З 15 жовтня у нас починається опалювальний сезон, а інфраструктура була дуже пошкоджена. Тому зараз у нас досі йде робота з відновлення інфраструктури ЖКГ", - повідомив Олексій Кулеба.

За його словами, на поточний ремонт пошкоджених об'єктів інфраструктури в Київській області уряд виділив 400 мільйонів гривень. Ці кошти були спрямовані на ремонт покрівлі, заміну вікон та дверей. Додатково із регіонального бюджету виділили 87 мільйонів гривень найбільш постраждалим громадам – Гостомельській, Бучанській, Макарівській та Ірпінській.

"Ми чекаємо на додаткове виділення від уряду 600 мільйонів гривень з резервного фонду, які будуть безпосередньо йти на капітальні витрати нашої області. Це дозволить нам завершити роботи з підготовки до опалювального сезону", - розповів Олексій Кулеба.

Точної дати початку опалювального сезону у регіоні КОВА не назвав. Згідно з нормативами, включити опалення мають, коли температура повітря на вулиці три доби триматиметься на рівні не вище +8 градусів.