Комунальне підприємство “Київтеплеонерго” виконало майже 80% гідравлічних випробувань теплових мереж та об’єктів теплогенерації. На столичних теплових мережах уже виявили та усунули майже 1,5 тисячі пошкоджень. Це дозволить не допустити такої кількості аварій взимку. Про це повідомив заступник голови КМДА Петро Пантелеєв. 

Міська влада усвідомлює, наскільки складним буде майбутній опалювальний сезон, підготовка до якого йде в умовах війни – з дотриманням комендантської години, проблемами нестачі матеріалів тощо.

“Попри вуличну спеку питання опалювального сезону актуальне як ніколи. Українська столиця готується до нього у плановому порядку, але з підвищеною відповідальністю. Задіяні всі працівники комунальних служб. Енергетики спільно з житловими організаціями готують електромережі та обладнання до зимового періоду, зокрема до роботи в умовах підвищеного навантаження. Все обладнання – від будинкового щита до підстанції – повинне працювати надійно і витримати підвищене навантаження. Адже розуміємо, що сьогодні на державному рівні вирішується питання необхідного забезпечення енергоносіями, зокрема природним газом”, – повідомив Петро Пантелеєв.

На законодавчому рівні закладено фундамент компенсації українським теплопостачальникам в умовах підвищення ціни на газ, який використовується для виробництва тепла та гарячої води населенню.

Паралельно в рамках організації гуманітарної допомоги організовано постачання для столиці бензинових та електрогенераторів. Триває узгодження їхньої специфікації та місць встановлення для забезпечення резервними джерелами енергопостачання.

Заступник голови КМДА запевнив, що підготовка до зими у столиці триває в плановому порядку і міські служби впораються із завданням стабільного проходження опалювального періоду.