На території столичного ВДНГ 17 серпня за участю знаменитостей, блогерів, інфлюенсерів та медіа відбувся VIP зірковий екопікнік. Про це повідомив Офіційний портал Києва.

Метою заходу є поширення екологічної культури правильного поводження з відходами, екологічно відповідального життя та інформування населення про безпечне прибирання в умовах війни. 

Учасники взяли участь у спеціальних майстер-класах із сортування вторинної сировини, цифрового прибирання і традиційної толоки. У рамках толоки був проведений інструктаж із протимінної безпеки “Основи мінно-вибухової справи, безпека цивільних громадян”.

Організатори оголосили старт підготовки до Всесвітнього дня прибирання в Україні, найбільшої екологічної події осені, який адаптували до сучасних реалій і продовжили у часі з 17 серпня до 17 вересня 2022 року.

Презентували формати участі, які будуть різні залежно від географічного розташування та безпеки:

  • для всіх, онлайн – цифрове прибирання можна реалізувати в будь-якому зручному місці та в будь-який час. Видалення зайвої інформації зі своїх гаджетів, хмарних сховищ, електронних та інтернет-ресурсів, дозволить розвантажити центри баз даних, на підтримку яких витрачається величезна кількість енергії, це прибирання зменшить кількість викидів CO2 в атмосферу – реєстрація результатів на сайті;
  • колективні прибирання на території установ, організацій. За такої форми кількість учасників у групі має бути обмежена, а площа – перевірена ДСНС на безпечність, під час сигналу тривоги всі мають спускатись в укриття;
  • традиційні прибирання допускаються винятково на локаціях, рекомендованих органами місцевого самоврядування;
  • формування Національної мапи пунктів прийому вторинної сировини “Знайди, сортуй, здавай” – сортування вторинної сировини та відправка на переробку;
  • розбір завалів.

Для закладів освіти оголосили конкурс, детальніше про умови участі в якому можна дізнатися за посиланням.

Українців за кордоном, які можуть організувати онлайн або офлайн прибирання, також запрошують долучитись до міжнародної події і цим самим подякувати приймаючим містам та підтримати своє рідне місто навіть на відстані.

Результати участі кожного у Всесвітньому дні прибирання можна зареєструвати до 25 вересня включно за посиланням.

Організатори закликають не робити масові скупчення та брати участь лише у прибираннях на локаціях, рекомендованих і дозволених органами місцевого самоврядування, попередньо пройти інструктажі техніки безпеки, а під час сигналу повітряної тривоги – проходити в укриття.
 

imgbig-2 imgbig-3 imgbig-4 imgbig