Киянин постав перед судом за виправдовування та заперечення збройної агресії РФ проти України. Про це 19 серпня повідомили в Київській міській прокуратурі.

За процесуального керівництва Дніпровської окружної прокуратури Києва завершено досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії РФ проти України, розпочатої у 2014 році.

У ході досудового розслідування встановлено, що 44-річний киянин, будучи активним учасником групових бесід у месенджерах WhatsApp та Viber, розміщував інформацію, яка за своїм змістом виправдовувала збройну агресію РФ проти України. Також підозрюваний під час розмов у згаданих групах заперечував причетність російських військовослужбовців до злочинних дій на тимчасово окупованих територіях. Крім того, за місцем свого проживання чоловік незаконно зберігав гранати з запалами.

На даний час до Дніпровського районного суду міста Києва скеровано обвинувальний акт відносно підозрюваного за ч. 1 ст. 263, ч. 1 ст. 436-2 КК України для розгляду по суті.