Жінка працювала на наркокрамницю з продажу заборонених речовин. Про це 19 липня повідомили в поліції Києва.

Підозрювана отримувала товар через поштові відправлення, фасувала та збувала на території міста гуртовими партіями. Такий бізнес приносив їй близько мільйона гривень прибутку в місяць. Їй загрожує до 12-ти років ув’язнення з конфіскацією майна.

Слідчі Оболонського управління поліції викрили 29-річну мешканку столиці під час збуту гуртової партії психотропних речовин. 

Поліцейські з’ясували, що жінка приїхала на місце вчинення кримінального правопорушення на автомобілі преміумкласу. Під час його огляду правоохоронці виявили ще кілька пакунків із амфетаміном та “Альфа-PVP” загальною вагою 2,5 кг. 

У розмові з правоохоронцями затримана розповіла, що працює закладчицею на Інтернет-крамницю з продажу наркотичних засобів та психотропних речовин. Вона отримувала гуртові партії товару через поштові відправлення, фасувала їх та збувала гуртовими партіями на території Києва. 

За попередніми підрахунками, орієнтована вартість вилучених заборонених речовин за цінами чорного ринку перевищує два мільйони гривень.

Слідчі готують їй повідомлення про підозру за ч. 3 ст. 307 Кримінального кодексу України, а це - незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів у особливо великих розмірах. За вчинення такого кримінального правопорушення законодавством передбачено покарання у вигляді позбавлення волі строком до 12-ти років з конфіскацією майна.

Також в одній із квартир Вишгорода поліцейські виявили три гранати Ф-1 із пристрастями до них, штик-ніж, канабіс та амфетамін. 47-річного власника вилученого правоохоронці затримали та помістили до ізолятора тимчасового тримання. Відомо, що зловмисник раніше був судимий за наркозлочини та перебував на випробувальному терміні. Поліцейські вилучили всі докази та направили на відповідні експертизи.