До 5 років позбавлення волі засуджено чоловіка, який намагався підпалити приміщення Офісу омбудсмена та Касаційного кримінального суду. Про це 17 серпня повідомили в Київській міській прокуратурі.

За підтримання публічного обвинувачення Печерською окружною прокуратурою міста Києва чоловіка, який здійснив підпал двох державних установ, засуджено до 5-ти років позбавлення волі (ч. 2 ст. 194 КК України). Згідно з матеріалами слідства, 26 серпня 2021 року обвинувачений спочатку кинув пляшку із запальною сумішшю до дверей приміщення Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини, розташованого на вулиці Інститутській, після чого підпалив вхідні двері Касаційного кримінального суду у складі Верховного Суду, розташованого на вул. Пилипа Орлика.
 
Чоловіка затримали неподалік місця скоєння злочину. Затриманим виявився 51-річний уродженець Херсонської області, який чітко спланував свої дії та заздалегідь підготував необхідні знаряддя. Мотивом підпалів слугувало невдоволення обвинуваченого діями державних органів з вирішення його особистих сімейних проблем.
 
За висновками судово-психіатричної експертизи чоловік є осудним. За результатом судового розгляду прокурором доведено вину обвинуваченого у вчинених злочинах.

Вироком Печерського районного суду Києва чоловіку призначено покарання у вигляді 5 років позбавлення волі. Також судом задоволено цивільні позови державних установ на суму майже 100 тисяч гривень, які підлягають стягненню з обвинуваченого.