Столичні правоохоронці викрили схему незаконного переправлення чоловіків через кордон. Зловмисник розмістив оголошення у мережі Інтернет та пропонував повний пакет документів із висновком про непридатність до військової служби. Про це 17 серпня повідомили в поліції Києва.

Як розповів начальник Святошинського управління поліції Петро Токар, у ході проведення контролю за вчиненням злочину правоохоронці затримали 53-річного організатора схеми під час передачі грошей. Правоохоронці з’ясували, що зловмисник шукав клієнтів через оголошення в Інтернеті. Він пропонував повний пакет документів, за якими чоловіки призовного віку отримували так званий білий квиток та могли безперешкодно покидати територію України. Вартість незаконної послуги становила 3 тисячі доларів США.

Організатора схеми, який перебував у розшуку за шахрайство у Закарпатській області, затримано. Під час обшуку за місцем проживання затриманого слідчі вилучили чорнові записи, мобільний телефон, банківські картки та інші докази злочинної діяльності фігуранта. Розпочато кримінальне провадження за ч. 3 ст. 332 Кримінального кодексу України -  незаконне переправлення осіб через державний кордон України. Санкція статті передбачає до дев'яти років позбавлення волі.

Поліцейські встановлюють й інших осіб, які можуть бути причетні до даного кримінального правопорушення.

Раніше повідомлялося, що правоохоронці викрили адвоката в організації злочинної схеми перетину кордону військовозобов'язаними. Правопорушниця організувала виїзд за кордон чоловіків призовного віку шляхом надання їм підроблених довідок військово-лікарської комісії з фіктивним діагнозом хвороби. Правоохоронці викрили жінку під час отримання нею частини грошей на суму 2 000 доларів США. Загалом вартість усієї незаконної послуги 44-річна адвокат оцінювала у 12 000 доларів США.