Правоохоронці викрили адвокатку в організації злочинної схеми перетину кордону військовозобов’язаними. Правопорушниця організувала виїзд за кордон чоловіків призовного віку шляхом надання їм підроблених довідок військово-лікарської комісії з фіктивним діагнозом хвороби. Міграційні поліцейські та слідчі задокументували незаконну діяльність правозахисниці. Про це повідомили 11 серпня в поліції Києва.

У ході реалізації оперативної інформації правоохоронці затримали жінку, яка займалась організацією перетину державного кордону військовозобов’язаними. Як стало відомо, жінка разом зі спільниками організувала злочину схему безперешкодного перетину державного кордону України, а саме – передавала довідки військово-лікарської комісії з фіктивним діагнозом хвороби, що дає чоловікам призовного віку можливість відстрочки від мобілізації. Правоохоронці викрили жінку під час отримання нею частини грошей у сумі 2 000 доларів США. Загалом вартість усієї незаконної послуги 44-річна адвокатка оцінювала у 12 000 доларів США. 

Підозрюваній загрожує позбавлення волі на строк від семи до дев'яти років. Тривають заходи із затримання та притягнення до кримінальної відповідальності й інших учасників злочинної схеми.