Правоохоронці викрили злочинну групу, яка за допомогою підроблених документів заволоділи спортивною базою. Зловмисники реалізували схему незаконного відчуження та привласнення майна, а також земель рекреаційної зони на території Труханового острова навпроти історичного центру столиці. Про це 16 вересня повідомили в поліції Києва.

Слідчі повідомили про підозру голові Київської міської ради профспілок та приватному нотаріусу за фактами привласнення державного майна, а також особливо цінних земель і використання при цьому підроблених документів. Поліцейські з’ясували, що учасники групи здійснювали незаконну перереєстрацію об’єктів нерухомості, що перебували у державній та комунальній власності, а саме майно спортивної бази й самовільно захопили земельну ділянку площею майже 6 гектарів на Трухановому острові.

На захопленій території, замість загальнодоступного місця відпочинку киян та унікального спортивно-інфраструктурного об’єкту, фігуранти планували організувати приватну зону відпочинку. Вартість облаштованих  об’єктів нерухомості та земельної ділянки на момент вчинення злочинних дій становила понад 700 мільйонів  гривень.