У столиці підвищують сплату за вивезення побутових відходів з 36,11 грн до 46,37 грн з ПДВ. Зростання становить 10,26 грн. Про це повідомив Офіційний портал Києва.

Ключовим фактором, який впливає на роботу підприємства “Київкомунсервіс” та межу його економічної витривалості, є ціна пального. Щоб заправити один сміттєвоз, що відпрацює зміну, з урахуванням нинішнього рівня цін треба не 30 чи 50 гривень, а понад 6 тис грн.

“Після критичного зростання цін на пальне майже на 75%, що вплинуло і на зростання вартості інших складових, зокрема на ціну захоронення відходів, підприємство змушене скоригувати ціну послуги. Тариф для однієї особи підвищиться на 10,26 грн: з 36,11 грн до 46,37 грн з ПДВ. Це дозволить підприємству й надалі стабільно вивозити відходи, вчасно виплачувати заробітну плату персоналу та утримати кваліфікованих працівників, яких зараз дуже бракує”, - повідомляє Офіційний портал Києва.

Щодня “Київкомунсервіс” забезпечує вивезення понад 7 тис. кубометрів або близько 1200–1300 тон побутових відходів. Для розуміння обсягів – це 45 вантажних залізничних вагонів щодня. На зміні щоденно задіяні майже 850 працівників і курсує близько 150 сміттєвозів.

У міській владі повідомляють, що всі інші тарифи на послуги в столиці залишаються на колишньому рівні.