Фахівці зареєстрували три випадки захворювання на сальмонельоз серед працівників одного з приватних дитячих дошкільних закладів Києва. Про це повідомили в Київському міському центрі контролю та профілактики хвороб.

Зазначається, що усі хворі знаходяться на лікуванні в медзакладах міста. Розпочато епідеміологічне розслідування.

Сальмонельоз — гостре інфекційне захворювання, що вражає шлунково-кишковий тракт та інші внутрішні органи. Інфекція поширюється фекально-оральним шляхом. Інфікування відбувається через харчові продукти, першочергова роль належить м’ясо-молочним та рибним продуктам.

Симптоми сальмонельозу:

  • підвищення температури,
  • головний біль,
  • слабкість,
  • біль в животі,
  • нудота,
  • блювання,
  • діарея.

Як уникнути інфікування сальмонельозом:

  • ретельно мити руки з милом перед приготуванням їжі та перед її вживанням,
  • використовувати безпечну воду,
  • споживати харчові продукти, оброблені з метою підвищення їх безпеки, наприклад, пастеризоване молоко. Молоко, придбане на ринках, потрібно кип’ятити,
  • мити та обдавати окропом фрукти та овочі,
  • не купувати на стихійних ринках молочну, м’ясну продукцію та яйця,
  • звертати увагу на температурний режим зберігання продукції в торговельній мережі.