Фахівці зареєстрували три випадки захворювання на сальмонельоз серед працівників одного з приватних дитячих дошкільних закладів Києва. Про це повідомили в Київському міському центрі контролю та профілактики хвороб.
Зазначається, що усі хворі знаходяться на лікуванні в медзакладах міста. Розпочато епідеміологічне розслідування.
Сальмонельоз — гостре інфекційне захворювання, що вражає шлунково-кишковий тракт та інші внутрішні органи. Інфекція поширюється фекально-оральним шляхом. Інфікування відбувається через харчові продукти, першочергова роль належить м’ясо-молочним та рибним продуктам.
Симптоми сальмонельозу:
- підвищення температури,
- головний біль,
- слабкість,
- біль в животі,
- нудота,
- блювання,
- діарея.
Як уникнути інфікування сальмонельозом:
- ретельно мити руки з милом перед приготуванням їжі та перед її вживанням,
- використовувати безпечну воду,
- споживати харчові продукти, оброблені з метою підвищення їх безпеки, наприклад, пастеризоване молоко. Молоко, придбане на ринках, потрібно кип’ятити,
- мити та обдавати окропом фрукти та овочі,
- не купувати на стихійних ринках молочну, м’ясну продукцію та яйця,
- звертати увагу на температурний режим зберігання продукції в торговельній мережі.