Продовжується вакцинальна кампанія згідно з Національним календарем щеплень. Про це повідомили в Київській обласній державній алміністрації.

За перше півріччя рівень вакцинації складає:

  • від поліомієліту – 30,2%
  • від дифтерії – 29,7%
  • від кору – 32,7%.

Рівень вакцинації від COVID-19 в області складає 67% населення першою дозою, 63% – другою дозою. Бустерну дозу вже отримали 7% населення.

У закладах охорони здоров’я Київської області станом на сьогодні для ковідних хворих перепрофільовано 2 050 ліжок. Із них зайнято – 37. Другий тиждень поспіль спостерігається незначний ріст захворювання на коронавірусну хворобу.

Минулого тижня, у період з 1 по 7 серпня, в Київській області зареєстровано 278 підтверджених випадків захворювання на COVID-19 із показником 15,6 на 100 тисяч населення. Це на 5,7% більше, ніж попереднього тижня – з 25 по 31 липня 2022 року.

В Європі виявили новий штам коронавірусу Омікрон ВА.5, що більш небезпечний, ніж попередній штам ВА.2. На території Київської області випадків захворювання, викликаного новим штамом, не зафіксовано. Омікрон ВА.5 характеризується легким та середнім перебігом хвороби.

Довідково щодо вакцинації від Covid-19.

Напередодні очікуваного сезонного спалаху захворюваності на COVID-19, найкращий час для того, аби зробити щеплення. Воно гарантує найбільш дієвий захист від захворювання або важкого його перебігу. Для ефективного захисту люди мають зробити два щеплення та через шість місяців після другого щеплення – ввести першу бустерну дозу.

Другий бустер дозволяють робити не раніше, ніж через чотири місяці після введення першої бустерної дози. Другий бустер рекомендовано людям:

  • старшим за 60 років;
  • які мають важкі хронічні захворювання;
  • які мають різні вроджені або набуті імунодефіцитні стани.

Нагадаємо, щоб зробити щеплення, слід звернутися по скерування до сімейного лікаря. Вакцинуватися можна в кабінетах щеплень закладів охорони здоров’я. Центри масової вакцинації населення не функціонують.