У Київській області правоохоронці ліквідували нарколабораторію з виробництва метадону, звідки вилучили "продукції" на 30 млн грн. Про це повідомили в офісі Генерального прокурора України.

За даними слідства, чоловік орендував будинок, де облаштував лабораторію з виробництва метадону. Приміщення він обладнав сучасним обладнанням, в тому числі хімічним реактором. Потужності лабораторії дозволяли виробляти близько 200 кг метадону щомісяця.

Наркотики дилер збував оптовими партіями, одночасно налагоджуючи канали збуту своєї продукції в країни ЄС.

В ході обшуку за місцем розташування нарколабораторії поліцейські вилучили 50 літрів метадону на завершальному етапі синтезу, лабораторне обладнання та прекурсори.

Орієнтовна вартість вилученого наркотику за цінами "чорного ринку" становить близько 30 млн грн.

Встановлено, що чоловіка наприкінці минулого року вже затримували за вчинення аналогічного кримінального правопорушення в іншій області. Він вийшов під заставу, переїхав до Борисполя і продовжив незаконну діяльність.

Наркодилер затриманий. Йому повідомлено про підозру у незаконному виготовленні та зберіганні з метою збуту наркотичних засобів, вчинених за попередньою змовою групою осіб, в особливо великих розмірах (ч.3 ст. 307 КК України).

Суд обрав йому запобіжний захід-утримання під вартою без права внесення застави.