Правоохоронці виявили двох громадян, які підозрюються у державній зраді. Про це 12 серпня повідомили в поліції Києва.

У ході досудового розслідування встановлено, що після повномасштабного  вторгнення російської федерації на територію України, працівники філії АТ “Укрзалізниця”, а саме уродженка РФ 1972 року народження, та уродженець Дніпропетровської області 1985 року народження добровільно пішли на співпрацю з РФ. Жінка та чоловік прийняли пропозицію щодо запропонованих посад начальника та заступника незаконно створеної представниками РФ організації на тимчасово окупованій території України.

В подальшому колаборанти почали проводити заходи на підтримку окупаційного режиму, зокрема передавати матеріальні ресурси та інші активи представникам РФ та схиляти працівників локомотивного депо до укладання договорів із державою-агресором, повідомляючи їм про високі заробітні плати та перспективи функціонування залізниці.

За даним фактом слідчим відділом Печерського управління поліції розпочато кримінальне провадження за ст. 111-2 Кримінального кодексу України  - пособництво державі-агресору. Обом фігурантам заочно повідомлено про підозру у скоєнні цього злочину. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 10-ти до 12-ти років.