П’ятьом громадянам повідомлено про підозру у колаборації з РФ. Про це повідомили в Київській міській прокуратурі.

За процесуального керівництва Київської міської прокуратури повідомлено про підозру 3 мешканкам Луганської області у добровільному зайнятті посад в незаконних правоохоронних органах, створених на тимчасово окупованій території (ч. 7 ст. 111-1 КК України).
 
Згідно матеріалів слідства, підозрювані, перебуваючи на окупованій території Луганської області, добровільно погодились на пропозицію окупантів обійняти посади у незаконно створених органах. Підозрювані зайняли посади працівників поліції у незаконних органах у Новопсковському та Білокуракинському районах. Працюючи у незаконно створених правоохоронних органах підозрювані активно підтримують збройну агресію РФ проти України.
 
Досудове розслідування за фактом колабораційної діяльності вказаних осіб триває. Санкція статті передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від 12 до 15 років.

Також за процесуального керівництва Печерської окружної прокуратури міста Києва двом особам, призначеним на посади у філії “Придніпровської залізниці” в Мелітополі повідомлено про підозру у пособництві державі-агресору (ч. 1 ст. 111-2 КК України).

Згідно з матеріалами слідства, після повномасштабного вторгнення на територію України збройних сил Російської Федерації підозрювані, перебуваючи на території тимчасово окупованого міста Мелітополь, налагодили співпрацю з представниками держави агресора. За даними прокуратури, працюючи на окупаційну владу, підозрювані здійснюють тиск на працівників залізниці, схиляючи їх до співпраці з представниками держави-агресора та примушуючи до укладання трудових договорів із новим керівництвом.