У Києві через підрив росіянами Каховської ГЕС, який призвів до мору риби на Дніпропетровщині й Миколаївщині, посилився акцент на перевірці риби та м’яса. Про це УНН повідомив начальник Головного управління Держпродспоживслужби в місті Києві Олег Рубан.

«У Києві працюють мобільні групи, які контролюють виключно ситуацію безпеки харчових продукті, акцентування на постачанні риби, м’ясних виробів, м’яса в пріоритеті», - сказав Рубан.

Посадовець додав, що посилені перевірки тривають уже тиждень.

У Харкові може продаватися мертва риба з Каховського водосховища, повідомили у Держпродспоживслужбі. Тому людям рекомендують взагалі не купувати зараз риби на стихійних ринках. Дозволено їсти лише ту рибу, яка пройшла ветеринарно-санітарну експертизу.

Про ризики, які несе руйнування греблі Каховської ГЕС здоров'ю людей, розповів лікар Євген Комаровський. За його оцінкою різко зростають ризики поширення кишкових захворювань.