До Всесвітнього Дня боротьби з торгівлею людьми правоохоронці попередили громадян про небезпеку, у яку може потрапити кожен громадянин нашої держави. Поліцейські провели профілактичний захід із людьми, які виїжджають у інші області або за кордон. Про це повідомили в поліції Києва.

Правоохоронці здійснили профілактичний рейд на центральному залізничному вокзалі столиці. 

“Серед найстрашніших порушень прав людини в сучасному світі є злочин з торгівлі людьми. Це явище порушує права людини, принижує її честь та гідність. Щороку ми фіксуємо та розслідуємо злочини, в яких потерпілі особи в пошуках кращої долі потрапляють у трудове рабство чи стають жертвами  сексуальної експлуатації. Особливо зараз, через війну на Україні, переселенці перебувають в найбільш уразливому стані, яким можуть скористатись злочинці. Тому потрібно бути обачними та обережними, адже торгівля людьми – це не міф, а ситуація в яку може потрапити кожна людина“, - зазначив начальник управління міграційної поліції столичного главку Денис Дем’янюк.

Інформуючи громадян, правоохоронці нагадали їм про те, що:

  • торгівля людьми – це експлуатація людей з метою отримання вигоди;
  • як правило, жертви потрапляють у трудове, сексуальне або домашнє рабство;
  • особливо вразливі ті особи, які через скрутне матеріальне становище або відсутність роботи мають намір покинути свій будинок в пошуках кращого життя;
  • у більшості випадків люди стають жертвами торгівлі людьми через обман чи шляхом примусу;
  • найчастіше злочинці – це люди, яких жертви добре знають і довіряють їм.

А також міграційні поліцейські та працівники управління державної праці надали поради бути обачними та обережними під  час подорожі, намагатися залишатися в групі, особливо якщо ви їдете наодинці, не приймати допомоги, якщо від Вас чогось очікують у відповідь та у жодному разі не віддавати незнайомцям особисті документи на зберігання.

Пасажири, які перебували на центральному залізничному вокзалі отримали інформацію про процедуру надання притулку в інших країнах із позначенням офіційних сторінок та номерів телефонів організацій, до яких українцям у разі небезпеки можна звертатись за допомогою.