Прокуратура повернула у державну власність земельну ділянку столичного університету. Про це 12 серпня повідомили в Київській міській прокуратурі.

Спільними зусиллями ювенальних прокурорів столичної прокуратури та Подільської окружної прокуратури міста Києва виконано рішення суду про повернення у державну власність земельної ділянки площею майже один гектар по вул. Новопольова вартістю понад 34 млн гривень. Установлено, що вказана земельна ділянка закріплена на праві постійного користування за Державним університетом інфраструктури та технологій. Рішення про її відчуження Київською міською державною адміністрацією, як розпорядником землі державної власності, не приймалось.
 
Разом з цим, на підставі підробленого свідоцтва про придбання на публічних торгах нерухомого майна, а також ухвали одного з районних судів Херсонської області земельна ділянка вибула із власності держави на користь фізичних осіб.
 
Прокуратура звернулась до суду з позовом про скасування рішень про державну реєстрацію права власності на вказану земельну ділянку. Суд задовільнив позов в повному обсязі.

На даний час зусиллями ювенальних прокурорів рішення суду реально виконано - земельну ділянку повернуто у власність держави.

Також прокуратура повернула громаді чотири земельні ділянки, які вибули з комунальної власності на підставі підроблених судових рішень. За сприяння Святошинської окружної прокуратури Києва виконано рішення суду про повернення у власність столичної громади земельних ділянок у Святошинському районі Києва вартістю понад 25 млн гривень.

Раніше ділянки за підробленими судовими рішеннями незаконно перейшли у власність фізичної особи. На даний час завдяки зусиллям окружної прокуратури рішення суду реально виконано - право власності на майно зареєстровано за Київською міською радою.