Пастеризатор молока - пристрій, що нагріває продукт до певної температури (63-75 ° C). Обробка призводить до загибелі патогенних мікроорганізмів. Молоко зберігає всі початкові властивості: хімічний склад, колір, запах. Зберігаються всі необхідні організму мікроелементи, поживні речовини та вітаміни.

Особливості обладнання

Сучасний пастеризатор молока застосовується для обробки продукту з метою підготовки його до подальшої переробки, продажу або випоювання телят. Пристрій функціонує на кшталт водяної лазні, виключаючи контакт молока з нагрівальним елементом. На стінках пастеризатора не утворюється нагар, що спрощує догляд за пристроєм. Застосування принципу водяної лазні дозволяє поступово нагрівати всю рідину.

Головні переваги сучасних пастеризаторів молока:

  • Виготовлення із сучасних матеріалів. Основні елементи виконані з нержавіючої сталі, призначеної для використання у харчовій промисловості. Метал стійкий до корозії, витримує високі механічні навантаження та здатний прослужити понад 50 років.
  • Висока якість збирання.
  • Інтуїтивно зрозуміла панель керування.
  • Проста конструкція, яка рідко ламається та легко піддається ремонту.
  • Простий догляд. Кришка широко відчиняється, надаючи вільний доступ до внутрішньої частини установки.
  • Ергономічність. На бак нанесено шкалу. У ньому є окремі входи та виходи для молока, а також оглядове вікно.
  • Безступінчастий термостат. Гарантує точну виставку температури.
  • Температурний режим у діапазоні 0-100°C.

Деякі моделі мають додаткові опції: опорна система у вигляді ніжок, мішалка тощо.

Застосування

Пастеризатор молока купують ферми та приватні особи для покращення властивостей продукту. Прибуток безпосередньо залежить кількості клієнтів, зацікавлених у продукті високої якості. Пастеризатор дозволяє:

  • збільшити термін придатності молока;
  • покращити смакові характеристики.

Пастеризатор дозволяє організувати здорове харчування для молодого поголів'я великої рогатої худоби. Випоювання телят сумішами, приготованими із сухого продукту, потребує спеціального обладнання. Пастеризатор із спеціальною мішалкою дозволяє швидко приготувати гомогенну суміш (без грудочок) із температурою 37-39 °C. Як результат, молоко добре засвоюється, і телята швидко додають у вазі.