У межах зупинок наземного громадського транспорту в Києві встановлюватимуть укриття, де пасажири зможуть перебувати під час повітряної тривоги. Відповідне рішення було ухвалено 10 листопада на пленарному засіданні сесії Київської міськради.

Як повідомила депутат Київської міськради Ганна Свириденко, з початку війни російський агресор активно застосовує ракетні та артилерійські комплекси, бомбардувальну авіацію для завдання ударів по цивільних об'єктах у різних містах України.

"Відповідно до рішення Ради оборони Києва під час повітряної тривоги громадський транспорт зупиняє рух, а пасажири мають залишити салон і пройти до найближчого укриття. Враховуючи такі обставини, в рамках зупинок наземного громадського транспорту необхідно встановити захисні конструкції, які сприятимуть підвищенню рівня захисту громадян під час ворожих обстрілів та авіаатак", - зазначила Ганна Свириденко.

Депутат додала, що світовий досвід, зокрема Ізраїлю, доводить, що облаштування безпечних зупинок базується на принципі їх швидкої доступності та можливості не лише витримати руйнівну силу зброї, а й убезпечити населення.

Рішенням передбачено доручити Департаменту транспортної інфраструктури КМДА спільно з КП "Київпастранс" протягом місяця розробити перелік місць із найбільшим скупченням пасажирів для створення фонду захисних конструкцій у межах зупинок наземного транспорту у Києві.