Усі укриття, що належать фонду захисних споруд та нанесені Департаментом муніципальної безпеки на карту, мають бути відкриті та доступні для мешканців під час повітряної тривоги. Про це повідомив директор Департаменту муніципальної безпеки Роман Ткачук.

За його словами, якщо під час тривоги укриття залишатимуться закритими, рятувальники разом із поліцією зрізатимуть замки, щоб надати мешканцям доступ до захисних споруд.

"Якщо двері, вказані на карті укриттів, зачинені під час повітряної тривоги, мешканці можуть зателефонувати рятувальникам або до поліції за номерами "101" або "102". Тоді замки на дверях просто зрізають і доступ до укриття буде відкритий, щоб люди були в безпеці. Такий досвід у нас уже є, на жаль, періодично ми отримуємо скарги на закриті укриття та реагуємо відповідно", – розповів Роман Ткачук.

Через загрозу повторного ракетного обстрілу міська влада закликає мешканців не нехтувати сигналами повітряної тривоги і одразу йти в укриття. З собою потрібний теплий одяг, воду, запас їжі, зарядні пристрої для телефонів.