У липні столичні інспектори внесли майже 3000 приписів за порушення правил благоустрою Києва. Про це повідомив директор Департаменту міського благоустрою Тимур Ткаченко. 

“Попри нестачу працівників, адже багато з них вступили до лав тероборони та ЗСУ, профільний департамент не припиняє дбати про дотримання порядку і правил благоустрою в столиці. У деякій мірі маємо посилено виконувати роботу, що стосується розчищення евакуаційних шляхів, недопущення накопичення сміття на вулицях міста тощо. Минулого місяця найбільша кількість приписів – майже тисяча – була внесена порушникам щодо розміщення МАФів. Також виявлено чимало недоліків щодо несвоєчасного вивезення будівельного та побутового сміття. Щодо цих порушень було внесено близько 500 приписів”, – зазначив Тимур Ткаченко. 

Інспектори з благоустрою приділяють особливу увагу сезонній проблематиці. Влітку це, зокрема, невикошена трава, прибирання гілок: за цими порушеннями винесли понад 200 приписів відповідальним особам. Балансоутримувачі, незалежно від форми власності, відповідальні за прибирання балансової та прилеглої території. У разі недотримання правил благоустрою Києва інспектор благоустрою вносить припис із вимогою усунути недоліки.

Наступним за кількістю порушень є несвоєчасне відновлення благоустрою після розриттів. Щодо цих порушень інспекція внесла близько 380 приписів. Міська влада оновлює алгоритм дій процедури оформлення контрольних карток із метою посилення контролю за своєчасністю виконання задекларованих робіт будівельниками. У майбутньому це допоможе зменшити кількість довготривалих розриттів, які часто заважають руху автомобілів або пішоходів та псують зовнішній вигляд околиць міста. 

Кожен мешканець столиці при виявлених порушеннях правил благоустрою може звернутись до контактного центру 15-51, після чого інспектори вийдуть на локацію та відпрацюють звернення.