Столичні правоохоронці викрили автокрадія. Зловмисник незаконно заволодів авто Daewoo Lanos, однак завдяки злагодженим діям оперативників та слідчих його швидко затримали. Про це повідомили в поліції Києва.

Днями до чергової частини Голосіївського управління поліції звернувся чоловік з повідомленням про те, що на вулиці Академіка Заболотного він виявив відсутність власного автомобіля. Заступник начальника управління-начальник слідчого відділу Голосіївського управління поліції Євген Болюбаш розповів, що правоохоронці переглянули камери системи та відслідкували рух авто, в ході чого встановили причетного до правопорушення. Зловмисником виявився уродженець Київської області, щодо якого раніше скеровувались обвинувальні акти до суду за аналогічні злочини. Поліцейські з’ясували, що викрадений автомобіль, 52-річний чоловік відігнав у Святошинський район неподалік місця проживання. Аби приховати свої протиправні дії, фігурант замінив державні номерні знаки легковика, попередньо знявши їх з іншого транспорту. Згодом чоловік намагався втекти на авто, однак у ході переслідування його затримали.

Відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 289 Кримінального кодексу України – незаконне заволодіння транспортним засобом та на час слідства він перебуватиме під вартою. Санкція статті передбачає до п’яти років позбавлення волі.